Metalstud Systeemwanden

Een eevoudig systeem met onuitputbare mogelijkheden, dat bewijst het Metal-Stud systeem. Het systeem - in welke vorm dan ook - wordt ten allen tijde opgebouwd uit een stalen frame en plaatmateriaal. Er zijn echter heel veel verschillende opbouwen van het systeem met allerlei verschillende eigenschappen. Er zijn diverse mogelijkheden voor brandveiligheid en geluidsisolatie. Wij verzorgen niet alleen het leveren en aanbrengen van de systemen, maar staan u in het voortraject ook met raad en daad bij.

Metal-Stud of Gyproc GypFrame profielen

zijn niet-dragende lichte scheidingswanden die op het werk worden gemonteerd. Ze bestaan uit een thermisch verzinkt stalen frame, waarop aan beide zijden plaatmateriaal - veelal gipskarton en/of gipsvezelplaat - wordt geschroefd.

Een MS-voorzetwand bestaat uit een thermisch verzinkt stalen frame, waarop aan één zijde één of meerdere lagen beplating wordt geschroefd. Een goede combinatie van de opbouw van het frame, de dikte en het aantal lagen platen, de eventuele vulling van de spouw met een isolatiemateriaal, maakt het mogelijk MS-wanden samen te stellen die voldoen aan de meest gestelde prestatie-eisen.

De opbouw van het MS plafondsysteem is gebaseerd op plaatdragende plafondprofielen. Deze worden door middel van speciale plafondhangers aan de ruwbouw opgehangen. Een dergelijk MS-plafondsysteem is geschikt voor zowel kleine als zeer grote plafondoppervlakken.

Het Metal-Stud systeem maakt het mogelijk om op een eenvoudige wijze en los van de vormgeving bijzondere wanden en/of plafonds te maken, zoals wanden met extra hoge geluidsisolatie, extra hoge scheidingswanden, installatie-, stralingwerende – of decoratieve systemen, gebogen wanden en/of golvende plafonds. Als afwerkingslaag wordt er vaak schilderwerk of behangwerk over aangebracht, maar ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos.

Indien u meer informatie wenst of vragen heeft omtrent dit soort wanden of plafonds, kunt u contact opnemen.

Scheidingswanden

Lichtgewicht scheidingswanden opgebouwd uit een metalen frame met een Gyproc beplating. Door te variëren in profielen, beplating en isolatie kunnen de gestelde eisen op het vlak van akoestiek, brandwerendheid en stootvastheid gemakkelijk behaald worden.

 • gyproc systeemwanden classicGyproc Classic wanden onderscheiden zich door de goede prestaties op het gebied van geluidsisolatie en brandwerendheid. Daarnaast zijn de wanden snel en droog te monteren, zodat een korte doorlooptijd binnen het bouwproces gegarandeerd is. Gyproc Classic wanden zijn universeel toepasbaar in woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie

  Voordelen:

  • Brandwerend: Gyproc Classic wanden zijn van nature brandwerend dankzij het gebonden kristalwater dat zich in de Gyproc A gipskartonplaten bevindt.
  • Geluidsisolerend: Dankzij het massa-veer-massa principe, waarbij de spouw en de slanke metalen profielen zorgen voor een minimale geluidsoverdracht, ontstaat een goede geluidsisolatie.
  • Vlak en glad: Gyproc A gipskartonplaten met afgeschuinde kanten (AK) zijn eenvoudig vlak en scheurvrij af te werken met Gyproc JointFiller in combinatie met Gyproc wapeningsband. Voor een glad eindresultaat wordt over de voegenvuller een toplaag aangebracht van Gyproc JointFinisher.
 • gyproc systeemwanden RF classicWanneer een zeer hoge brandwerendheid en geluidsisolatie vereist is wordt de Gyproc Classic RF wand toegepast. Deze wand is snel en droog te monteren, zodat een korte doorlooptijd binnen het bouwproces gegarandeerd is. Ideaal om toe te passen als brandwerende wand in woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

  Voordelen:

  • Zeer branwerend: De Classic RF wanden zijn van nature brandwerend dankzij het gebonden kristalwater dat zich in de Gyproc gipskartonplaten bevindt. Door toevoeging van glasvezels in de kern is de brandwerendheid extra verhoogd.
  • Geluidsisolerend: Dankzij het massa-veer-massa principe, waarbij de spouw en de slanke metalen profielen zorgen voor een minimale geluidsoverdracht, ontstaat een goede geluidsisolatie.
  • Licht in gewicht: Doordat Gyproc Classic RF wanden licht in gewicht zijn, zijn ze overal toepasbaar. De wanden kunnen onafhankelijk van de draagconstructie worden gemonteerd, ook op lichte houten vloeren.
  • Vlak en glad: De Gyproc RF gipskartonplaten met afgeschuinde kanten (AK) zijn eenvoudig vlak en scheurvrij af te werken met Gyproc JointFiller in combinatie met Gyproc wapeningsband. Voor een glad eindresultaat wordt over de voegenvuller een toplaag aangebracht van Gyproc JointFinisher.
 • Gyproc impact DOp plaatsen waar veel mensen actief zijn, moeten wanden tegen een flinke stoot kunnen. Met Gyproc Impact D wandsystemen heeft u de juiste oplossing in handen voor bijvoorbeeld sportclubs, scholen en openbare gebouwen. Stootvastheid en stabiliteit zijn hier sleutelwoorden.

  Voordelen:

  • Extra stootvast: DuraGyp gipskartonplaten hebben een hogere dichtheid. Hierdoor verkrijgt DuraGyp bijzonder stootvaste eigenschappen en wordt daarom toegepast in de zwaarste omstandigheden.
  • Zeer geluidsisolerend: Dankzij de hoge massa van de DuraGyp plaat, scoren de Impact D wandsystemen zeer goed op het gebied van geluidsisolatie.
  • Verhoogde brandwerendkeid: DuraGyp is van nature brandveilig dankzij het gebonden kristalwater dat zich in de plaat bevindt. Door toevoeging van glasvezels in de kern is de brandwerendheid extra verhoogd.
  • Verhoogde vochtbestendigheid: DuraGyp is volledig geïmpregneerd waardoor deze beter bestand is tegen vocht. Dit maakt de plaat geschikt voor toepassing in natte ruimtes zoals badkamers.
  • Luchtzuiverende eigenschappen: In DuraGyp Comfort is de ACTIV air technologie toegepast. ACTIV air zorgt er voor dat de schadelijke stof formaldehyde actief uit de lucht wordt opgenomen en blijvend wordt geneutraliseerd. De werking is onderbouwd door testinstituut Eurofins.
 • Gyproc impact RAls een wand de zwaarste confrontaties moet kunnen doorstaan, zijn Gyproc Impact R wanden absoluut de beste oplossing. Deze robuuste wanden bieden de gebruiker de zekerheid van een extreme stootvastheid, gecombineerd met hoge geluidsisolatie en brandveiligheid. Ideaal voor toepassing in bijvoorbeeld ziekenhuizen, scholen, studentenhuizen en detentiecentra.

  Voordelen:

  • Extreem stootvast: De Rigidur gipsvezelplaten hebben een extreem hard en stootvast oppervlak. Hierdoor kunnen de Gyproc Impact R wanden worden toegepast in de zwaarste omstandigheden. Gyproc Impact R wanden met een enkele beplating zijn ingedeeld in de Gyproc stootvastheidsklasse 4; Gyproc Impact R wanden met een meervoudige beplating zijn ingedeeld in de hoogste Gyproc stootvastheidsklasse, klasse 6. Lees hier meer over de "Gyproc klassen van stootvastheid".
  • Zeer krasvast: Door het zeer harde oppervlak van de Rigidur gipsvezelplaat is deze zeer goed bestand tegen krassen.
  • Verhoogde geluidsisolatie: Dankzij de hoge massa van de Rigidur plaat, scoort het wandsysteem zeer goed op het gebied van geluidsisolatie.
  • Zeer brandveilig: Rigidur gipsvezelplaten zijn van nature brandwerend dankzij het gebonden kristalwater dat zich in de plaat bevindt. Rigidur is volledig onbrandbaar en is ingedeeld in de hoogste Europese brandklasse: A1.
  • Verhoogd vochtbestendig: Het plaatoppervlak is geïmpregneerd. Dit zorgt ervoor dat de plaat een vertraagde wateropname heeft.
 • SoundBlocGeluidsisolatie is zeer belangrijk voor een comfortabele woon- leef- en werkomgeving. De Gyproc SoundBloc wandsystemen sluiten hier perfect op aan. De combinatie van unieke Gyproc dB gipskartonplaten en AcouStud profielen creëert een wandsysteem met een ongekende geluidsisolatie tot en met 78 dB! Ideaal voor toepassing in bijvoorbeeld bioscopen, woningen, scholen en kantoren.

  Voordelen:

  • Superieure geluidsisolatie: Gyproc wanden scoren altijd goed op het gebied van geluidsisolatie dankzij het massa – veer – massa principe. De combinatie van de unieke Gyproc dB gipskartonplaat en de AcouStud profielen zorgen nog eens voor een extra verhoging van de geluidsisolatie.
  • Slanke wanden: Dankzij de zeer hoge geluidsisolatie voldoen slanke Gyproc SoundBloc wanden aan de gestelde eisen voor woning- en kamerscheidende wanden. Met SoundBloc bouwt u een woningscheidende wand van 125 mm! Dit betekent extra netto vloeroppervlak.
  • Verhoogde brandwerendheid: SoundBloc wanden zijn van nature brandwerend dankzij het gebonden kristalwater dat zich in de Gyproc dB gipskartonplaten bevindt. Door toevoeging van glasvezels in de kern is de brandwerendheid extra verhoogd.
  • Licht in gewicht: Doordat SoundBloc wanden licht in gewicht zijn, zijn ze overal toepasbaar. De wanden kunnen onafhankelijk van de draagconstructie worden gemonteerd, ook op lichte houten vloeren.
 • AquaBlockWilt u dé ideale oplossing voor ruimtes met een extreem hoge vochtbelasting, kies dan voor Gyproc AquaBloc wandsystemen. De wanden onderscheiden zich door de snelheid van bouwen, het eenvoudig wegwerken van (sanitaire) leidingen en het lage gewicht. Ideaal voor toepassing in bijvoorbeeld saunacomplexen, zwembaden en natte cellen van ziekenhuizen en verzorgingstehuizen

  Voordelen:

  • Volledig vochtbestendig: De AquaBloc wanden zijn totaal ongevoelig voor vocht en daardoor toepasbaar in extreem zware omstandigheden.
  • Leidingwerk eenvoudig wegwerken: In de spouw kunnen de leidingen voor het sanitair eenvoudig worden weggewerkt, zonder te frezen! Dankzij de openingen in de GypFrame C-profielen kunnen de leidingen ook horizontaal worden doorgevoerd.
  • Licht in gewicht: De Aquaroc cementplaten zijn in de kern voorzien van EPS-korrels, waardoor het gewicht laag is.
 • Cable StudCable Stud wandsystemen worden opgebouwd met de unieke Gyproc Cable Stud C- en U-profielen met een beplating van Rigidur gipsvezelplaten, DuraGyp Standaard gipskartonplaten, DuraGyp Comfort gipskartonplaten of Gyproc A gipskartonplaten.

  Voordelen:

  • Eenvoudig achteraf inbouwen van E-installaties: De wand is blijvend toegankelijk dankzij een demontabele plint. Dit betekent dat het heel eenvoudig is om achteraf nieuwe aansluitpunten te maken voor elektra en dataverkeer.
  • Geen freeswerk of nieuwe wandafwerking: Door de unieke opbouw van de Cable Stud wand hoeft er nooit meer gefreesd te worden om nieuwe elektrische installaties toe te voegen. Extra voordeel hierbij is dat de wand dus niet opnieuw afgewerkt hoeft te worden.
  • Elk moment een beslismoment: Het beslismoment voor de positie van de aansluitpunten voor elektra en dataverkeer voor de toekomstige bewoner of gebruiker kan zelfs tot na oplevering uitgesteld worden.
 • Gyproc garantie

  GyprocGarant®, levenslange garantie op de prestaties van Gyproc systemen.

  GyprocGarant is een unieke systeemgarantie, die u de zekerheid biedt dat het Gyproc systeem de gegeven prestaties behaalt. Zowel nu als in de toekomst! De garantie waarborgt de blijvende betrouwbaarheid van onze systeemprestaties.

  Naast de garantie op de prestaties, biedt GyprocGarant u de zekerheid van een volledige (technische) ondersteuning vóór, tijdens en na oplevering van het project.

  Deze kosteloze systeemgarantie is van toepassing op alle Gyproc systemen, die zijn ontworpen en geïnstalleerd conform de geldende richtlijnen van Gyproc.

  GyprocGarant geeft u de zekerheid, dat het door u gekozen systeem:

  • Levenslang aan de bijbehorende prestaties voldoet
  • alleen uit onderdelen van de hoogste kwaliteit bestaat

Van der Steen van Breugel BV. | De Enst 19 | 5258 BM Berlicum | 073 - 503 17 41 | 06-53342885