Stukadoren

De mogelijkheden zijn eindeloos

Modern, klassiek, tijdloos, kleurrijk, ingetogen, aards, functioneel, esthetisch, praktisch, onopvallend, expressief, binnen, buiten… stucwerk.De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij kunnen er alles over vertellen. En het uitvoeren ook. Welke sfeer u ook wenst, met stucwerk kan hij worden gecreëerd. Stukadoren is oud, eeuwenoud. Achtduizend jaar geleden al werd er gepleisterd, met leem, met kalk, met gips; met wat de natuur maar te bieden had. Eeuwen van ontwikkeling, eeuwen van ervaring. Stucwerk is geen modegril, stucwerk gaat ergens over. Stucwerk kent veel, heel veel verschijningsvormen. Er is keuze uit meer kleuren dan de regenboog heeft. Een uiteenlopende aanbod aan materialen levert een veelvoud aan texturen op, elk met zijn eigen variatie in gladheid/grofheid. Ook de verschillende technieken van de stukadoor zijn van invloed op het uiterlijk. Welke sfeer u ook wenst, met stucwerk kan hij worden gecreëerd.

Stukadoren: eindeloze mogelijkheden

De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar met stucwerk houdt het niet op bij het uiterlijk alleen. Ook aan praktische en functionele eisen als brandwerendheid, vochtregulering en geluidsisolatie kan met stucwerk worden voldaan. In combinatie met een speciaal systeem of puur door het pleistermateriaal zelf. Stucwerk kan ook heel goed buiten worden toegepast. Gevels krijgen er een geheel andere uitstraling dan met het alledaagse baksteen door; fris, robuust, strak, netjes. De keuze voor een gepleisterde gevel kan prima worden gecombineerd met een gevelisolatiesysteem. Dan wordt de woning niet alleen mooier, de stookkosten en dus ook de belasting voor het milieu nemen af. En mooi blijft mooi want gepleisterde gevels zijn eenvoudiger te reinigen dan baksteen.

Stukadoors werkzaamheden worden door ons uitgevoerd in alle soorten gebouwen, vanaf één woning tot hele nieuwbouwcomplexen, van laagbouw tot hoogbouw. Daarbij maken wij gebruik van diverse technieken, vanaf het traditioneel stukadoren van wanden en plafonds tot ultramoderne technieken, zoals het spuiten van het stucwerk.

Onze hoog gekwalificeerde werknemers zijn in staat om ondergronden te beoordelen, te controleren en voor te bewerken. Vervolgens kunnen zij het raapwerk aanbrengen met verschillende materialen en ondergronden afwerken met pleister- en schuurlagen. Ook reparatie en renovatie van bestaand stucwerk behoort tot de mogelijkheden.

Professionals

Pleisteren, spuiten of schuren, machinaal of handmatig. Een pleisterlaag aanbrengen kan op vele manieren U kunt dat natuurlijk zelf proberen, maar wie garandeert dan dat het strak en glad wordt. En dat het goed blijft? De stukadoor weet als geen ander hoe het moet, welke afwerking voor welke ondergrond geschikt is, welke techniek het best geschikt is voor welke situatie. Hij is een professional, beheerst de technieken, kent de materialen en hij werkt snel.

De vakman is goedkoper

Nog altijd betaalt de overheid graag mee aan uw huis. Besluit u de verbouwing te financieren, dan is de rente van die lening aftrekbaar voor de belastingen. Er geldt wel een aantal regels voor. In ieder geval kan de fiscus u vragen om rekeningen van de verbouwing. Die krijgt u wél wanneer u het werk door de Bedrijven Van der Steen laat doen. Woont u in een monument, dan zijn er diverse subsidie- en financieringsmogelijkheden voor het onderhoud ervan.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in schilderwerkzaamheden? Neem contact met ons op.