De Rooij Staltechniek Waalwijk

In het nieuwe kantoor van De Rooij Staltechniek Waalwijk hebben wij de volledige afbouw verzorgd. Zowel voor de wanden als de plafonds hebben we De Rooij uitgebreid mogen adviseren en alle montage en afwerking voor onze rekening genomen.

De kantoren zijn grotendeels ingedeeld met een combinatie van gesloten en transparante wanden. De scheidingswanden tussen onder meer de kamers maakten we met metalstudsystemen. Een deel van die wanden is heel transparant gehouden. We gebruikten hiervoor de strakke Obiwand; glas in slanke donkere aluminiumprofielen. Een voorkeur van de opdrachtgever zelf, waar wij graag in meegingen.

Innovatieve montage zonder boren

In de plafonds is gekozen voor een combinatie van twee verschillende plafondplaten. Een frisse witte inlegtegel voor de kantoren, gangen en toiletten en een sfeervolle zwarte (Rockfon Cinema) voor de kantine. Beiden met een hoge geluidsabsorptie. Met name de manier waarop deze plafonds zijn bevestigd is bijzonder te noemen. Er is gewerkt met een innovatieve techniek, waarvoor vrijwel niet geboord is. In plaats daarvan is alles gemonteerd met behulp van een supersterke lijm.

Deze techniek is nog verre van gebruikelijk, maar levert enorm veel voordelen op.

Voordeliger, efficiënter en comfortabeler

Deze manier van werken levert de nodige voordelen op. In aanschaf is het systeem iets duurder maar dat wordt meer dan goed gemaakt doordat het werk veel sneller klaar is. De bouwkundige plafonds zaten in dit project op ruim 350 cm hoogte en er waren behoorlijk wat kleine ruimtes. Dat betekent dat er heel veel tijd zou gaan zitten in het opbouwen en afbreken van steigers om daar met de boor bij te kunnen komen.  Nu konden we met een telescoopstok vanaf de grond de ophangpunten bevestigen.

Daarnaast is het lawaai van boren in beton voor de mensen op de bouw niet prettig. Lijmen is stil en stofvrij, dus er is ook geen sprake van kwartsstof. En doordat monteurs geen zware boormachines hoeven te tillen, is het ook voor hen veel minder belastend.

De Rooij Staltechniek